מאמרים

מאמרים

ג'י . פי. אס להישרדות מערכת ההתרמה בזמן המשבר הכלכלי העולמי

במערבולת "הצונמי הכלכלי" המציפה את העולם המערבי בכלל ואת העולם התרומות היהודי בחוץ לארץ. בפרט- אני מציע להיערך לקראת שנת 2009 בתחומים הבאים הקשורים לגיוס כספים.

אימון אישי – השבחת יכולות בניהול גיוס כספים 

אימון מנהלים: פריצת דרך לניהול ממוקד תוצאות אימון למנהלי גיוס כספים – שיפור ומיצוי יכולות ההתרמה.

איך מוצאים תורם ?

כשמאות עמותות מחפשות ספונסרים, אין בררה אלא לדעת לשווק את הארגון הצדקה בחכמה ובאלגנטיות :כך תגיעו לכיסם של האנשים החשובים ובעלי הממון בלי שינפנפו אתכם בדרך * עשרה טיפים מאת שושנה חן 

כיצד להפיק אירוע התרמה ?

חלומו של כל מנהל ארגון הוא ליצור "דינר" ובו מאות משתתפים, המשתייכים לשכבת בעלי הממון, דינר אשר יניב הכנסה כספית משמעותית.
תחושת היוקרה והמכובדות, החוויה, והקשר הבין- אישי עשויים ליצור רושם חיובי על התורמים הפוטנציאלים והתורמים בפועל, להעמיק את הקשר עם הארגון. בפועל לעיתים קרובות מופיעה התפכחות מרה לאחר האירוע, וזאת כתוצאה מהפער בין הציפיות לתוצאות.
איך ניתן לארגן דינר שיפיק תועלת כלכלית ולהפוך אירוע זה למציאות של ממש?
איך ניתן "לחסוך" את חווית ההתפכחות "מחלום מתוק" כאשר לא נשאר הרבה מזומנים לספור בסוף הערב?

פיתוח קשר אישי עם התורם

להלן מאמר חדש שכתבתי פיתוח קשר אישי עם התורם 
 "אתגר על" בפעילות גיוס כספים
                        

הפגישה האישית מול התורם – חלק א’

הפגישה האישית – שיא תהליך ההתרמה המקצועית
לפני שנצליח להגיע לפגישה, אנחנו חייבים לדעת איך מוצאים תורם
אם הגעת לפגישה פנים מול פנים עם התורם סימן שיש התעניינות ונכונות ראשונית לשקול אפשרות לתרומה.

הפגישה האישית מול התורם – חלק ב’

ההכנות לקראת הפגישה האישית להתרמה מתחילות זמן רב לפני הפגישה עצמה. נקודת המוצא היא שההתרמה איננה "מקרית" אלא מתוכננת ומתוזמנת מראש.

כיצד תשמור על יחסייך עם התורם בעת משבר כלכלי?

המגזר השלישי מתמודד עם אחת התקופות הקשות ביותר שלו בעשור האחרון ומוקדם עדיין להעריך את עומק המשבר. הירידה בערך הדולר, המציאות הכלכלית ופרשת מיידוף – כל אלו הובילו לירידה דרמטית בסך התרומות. אף שאיננו מורגלים לחשוב על הפילנתרופיה כענף כלכלי, קרי שבארצות-הברית מדובר בענף הכולל אלפי מוסדות, ארגונים וקרנות, שחולקים מאות מיליארדי דולרים, הנתרמים בידי פילנתרופים פרטיים ותאגידים.

גיוס כספים כתהליך העצמה קהילתי

אפשרות א’:
האם עדיף להעסיק מגייס כספים, שיעבוד באופן אישי ושיטתי ויתרים אנשים לארגון?
אפשרות ב’:
האם לפתח ועדה לגיוס כספים שחבריה יהיו פעילים בה?

גיוס כספים כתהליך העצמה קהילתית – מאמר שני

השילוב האופטימלי בין הגורמים הפועלים בארגון למען גיוס כספים מקצועי הוא בין המתרים, גייס הכספים ושכיר הארגון, העובד בתיאום ובהנחיית ועדה לגיוס כספים המבוססת על מתנדבים.
במסגרת מאמר זה, השני בסדרה, נדון באיכויות המיוחדות הנתרמות לארגון עקב הקמתה והפעלתה הנכונה של ועדה לגיוס כספים על בסיס התפיסה של העצמה קהילתית. מיהם המתאימים להיות חברי ועדה לגיוס כספים? ארגון שיכול לאתר מבין חבריו את אלו העונים לקריטריונים הבאים: נתמצת את העיקרון על-פי נוסחת עבודה קצרה

גיוס כספים לעמותות – העצמה ארגונית וקהילתית – מאמר שלישי בסדרה

פיתוח היכולת הארגונית בתהליך גיוס כספים באמצעות העצמה קהילתית.
במאמר זה נמקד את הדיון בדרכים המעשיות לפיתוח היכולת הארגונית לפעול בתהליכי גיוס כספים באמצעות העצמה קהילתית. על – פי ההגדרה של ד"ר אלישבע סדן, בספרה העצמה ותכנון קהילתי (הוצאת הקיבוץ המאוחד, 1997), המרכיבים העיקריים של הארגון בפעולתו בתהליכי העצמה הם:

גיוס כספים – מאמץ משותף לא “חוכמה” של איש אחד

כל ארגון המתקיים מתרומות סוקר כל שנה ושנה את הכספים העומדים לרשותו, ומעריך את צרכיו כל שנה הקרובה אל מול מערכת גיוס הכספים שלו. האם לקחת גייס כספים חיצוני או אדם מהארגון?

גיוס משאבים ושימור תורמים

א. מהן העצות שאתה נותן ללקוחות שלך לגבי הערכות לקראת 2010? "במערבולת 'הצונמי הכלכלי' המציף את העולם המערבי בכלל ואת העולם התרומות היהודי בחוץ לארץ – אני מציע להיערך לקראת שנת 2010 בתחומים הבאים הקשורים לגיוס כספים לעמותות:

האם צריך בעמותה מדור שוחרים גם כאשר גיוס הכסף נעשה על ידי גורם אחר?

עצם ניסוחה של השאלה הוא מופרך. יתרה מזאת, הנחת המוצא הבאה לידי ביטוי בשאלה סותרת את עקרונות גיוס הכספים המודרני ומאפיינת את גישת 'השנור' הקלסית.